2014. június 16., hétfő

Nyolcadikosok búcsúztató ünnepélye - 2014. június 13.

Kedves diákok, tisztelt szülők, kollégák, vendégeink! 

      Életünk minden pillanata egyszeri és megismételhetetlen. Mégis vannak különlegesebb napok, melyeken érezzük: érdemes jobban figyelni, mert valami nagyon fontos, valami nagyon egyedi történik velünk. Ezek az ünnepnapok. Fényük, varázsuk van, mely évek múlva sem halványul. Ilyen nap ez a mai, mindannyiunk számára. Tanároknak, szülőknek, de legfőképpen nektek. Mert ma ti vagytok a főszereplők, tirátok figyelünk, hiszen életetek egy nagyon fontos állomásához érkeztetek. Még lesz június, lesz még tizenharmadika is, lesznek évzáró ünnepségek, de ti már nem itt lesztek. Álmaitok, vágyaitok elvisznek benneteket. És ez így van jól. Menjetek, álmodjatok, merjetek merészet és nagyot! Akarjatok mindent, akár a mindenséget is! Legyetek bátrak, higgyetek magatokban, higgyétek: ott van tarsolyotokban a Tudás, melyért megdolgoztatok, s mely segíteni fog! A Tudás, melyet itt, ebben az öreg, de szerethető épületben kaptatok tanítótoktól, tanáraitoktól. És ezért kérlek, álljatok meg egy pillanatra, és a Tudás mellé tegyétek el az emlékeket, a nagy kacagásokat, de a szomorú és félelmetes napokat is, tanáraitok mosolyát, társaitok szeretetét, a mindennapok apró szépségeit. S ha mindez megvan, kész a számvetés, jöhet a pont és az újabb folytatás. Jöhet a szeptember, egy újabb iskolakezdés, amikor ismét kicsit itt lesztek velünk, emlékeinkben, mosolyunkban! Akkor majd, ha ismét szól a csengő, idézzétek fel egy pillanatra ezt a napot, jusson eszetekbe: Tudást vittetek magatokkal, minden sikerülni fog!
       Ehhez kívánok erőt, kitartást, és nem utolsó sorban szerencsés vizsgákat, csupa olyan feladatsort, melyet játszi könnyedséggel megoldhattok, hogy ősszel mindannyian annak a líceumnak az udvarán állhassatok, amit megálmodtatok magatoknak!
Köszönöm szépen!

Balás Éva aligazgató


2014. június 1., vasárnap

Erdély diákszemmel - Honismereti pályázat

Az Élő Erdély Egyesület (www.eloerdely.ro) honismereti pályázatot hirdet diákok számára.
A pályázat célja: erdélyi települések kulturális, történelmi, természeti, gazdasági értékeinek, sajátosságainak bemutatása.
A pályázat tárgya: bármely erdélyi település Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes megyékből, melyhez a pályázó leginkább kötődik (a pályázó születési helye vagy lakóhelye).
Tartalmi elvárások: Mutasd be azt az erdélyi települést, ahol születtél, vagy ahol élsz! Mutasd meg, amit te szeretsz benne, ami érdekes, egyedi, amire a település lakói büszkék, amiért jó ott élni! Igyekezz úgy bemutatni a településed, hogy másnak is kedve támadjon meglátogatni!
Kategóriák:
 1. Rajzpályázat I-VIII. osztályos diákoknak
2. Esszépályázat IX-XIII. osztályos diákoknak
3. Tanulmánypályázat egyetemistáknak, főiskolásoknak, mesterképzősöknek
Általános tudnivalók: A pályázaton való részvétel ingyenes. A pályázók csak saját munkával, és az életkoruknak megfelelő kategóriában pályázhatnak, minden jelentkező csak egy munkát nyújthat be. Regisztráció: A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges (online, levélben vagy telefonon). Jelentkezési határidő: 2014. június 15.
Beküldési határidő: 2014. augusztus 31.
Részletek: A pályázat részletes tájékoztatója a www.eloerdely.ro/diakszemmel honlapon található, illetve a 0740-633-423 (0740-OFFICE) telefonszámon is igényelhető információ.
Népújság,  2014. május 27.

Faliórák - Előkészítő D

Búcsúztató ünnepély - VIII. osztály

2014. június 13-án, pénteken 10 órakor kerül sor a nyolcadik osztályok tanulóinak búcsúztató ünnepélyére.